REKLAMA
Zdroj: Facebook - Slovenské jedlá a iné... dobroty ,,starých materí,,
Pečené morčacie stehno s kapustou
Pečené morčacie stehná, ktoré sa výborne dopĺňajú červenou kapustou a zemiakmi.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 2 ks morčacie stehno
- 1 ks červená kapusta
- 1 kl olivového oleja
- 1 pl Med
- 150 ml Vriaca voda
- mleté čierne korenie
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Stehná umyjeme a odstránime kožu. Potom ich osolíme, okoreníme a vložíme do pekáča. Trochu podlejeme vodou. Počas pečenia ho môžeme aj obrátiť a pečieme dokiaľ sa mäso neoddeľuje od kosti. Pečieme prikryté v predhriatej rúre na 170°C približne 45 minút.
2. Krok
Medzitým si pripravíme kapustu. Umyjeme ju a nastrúhame do hrnca s troškou oleja. Osolíme, okoreníme, pridáme med a opražíme 4 minúty. Potom ju podlejme vodou a prikrytú dusíme do mäkka.
3. Krok
Na záver dusenia pridáme ešte 3 lyžice octu, premiešame a vypneme.