Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Pečené stehná so zemiakmi a kyslou kapustou
Pečené stehná so zemiakmi a kyslou kapustou je tradičné slovenské jedlo, ktoré vás zaručene zasýti.
Ingrediencie
- 4 ks kuracie stehná
- 200 g zemiakov
- 500 g kyslej kapusty
- soľ a korenie
- cesnak
- 50 ml oleja
- 50 ml vody
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si očistím a nakrájam zemiaky na menšie kúsky. Stehná očistím, osolím a okorením. Nasleduje grilovanie stehien na panvici s trochou oleja. Túto súčasť prípravy milujem, pretože to menu dodáva skvelú arómu.
Zemiaky dám do pekáča, premiešam ich s trochou oleja, posolím, pokorením a pridám nasekaný cesnak. Stehná pridám na vrch zemiakov.
Kyslú kapustu si preberiem, omyjem a nechám ju podusiť sa na panvici s trochou oleja. Potom ju pridám do pekáča k stehnám a zemiakom.
Pekáč zakryjem a vložím do rúry predhriatej na 200 stupňov a pečiem ich cca 60 minút.
Toto jedlo môžete podávať aj napríklad s ryžou, varenými zemiakmi alebo zeleninou.