Pečené stehná v rúre
Príprava pečených stehien v rúre je jednoduchá a výsledok je vždy úchvatný. Je to jeden z mojich obľúbených receptov, keď mám návštevu alebo keď si chcem len tak vychutnať kvalitné a chutné mäso. Stehná sú krásne šťavnaté a omamne voňajúce. Rada si k nim urobím aj zemiaky.
Ingrediencie
- 4 kuracie stehná
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 Lyžice olivového oleja
- soľ
- čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie stehná dôkladne omyjeme a osušíme. Ja používam papierové utierky. Mäso potom krásne prijíma korenie a olej.
Cibuľu, strúčiky cesnaku očistíme a nadrobno nakrájame. Túto zmes pridáme k oleju, posolíme a pokoreníme. Cesnaku vždy radšej pridávam menej a potom dochucujem, nikto predsa nechce mať až príliš cesnakovú chuť.
Kuracie stehná potrieme zmesou olivového oleja, cesnaku, cibule a korenia. Mäso necháme aspoň 15 minút marinovať. Korenie a marináda urobia svoje a mäso bude skutočne chutné.
Rúru prehrejeme na 200 stupňov. Stehná uložíme na plech, ktorý sme vopred vystlali papierom na pečenie. Ja odporúčam použiť trochu viac papiera, aby ste po pečení nemuseli dlho umývať.
Stehná pečieme asi hodinu a pol. V polovici času ich otočíme, aby sa rovnomerne upečenie a získali krásnu zlato hnedú farbu.
Hotové stehná podávame s obľúbenou prílohou.