Zdroj: Pixabay: congerdesign
Pečené syrové mäsové guľky z konzervy s tuniakom
Tieto mäsové guľky sú aromatické, ľahké a výnimočne sýte. Keďže sa zameriavame na zdravšiu stravu, pečenie týchto mäsových guľôčok namiesto vyprážania znižuje množstvo prijatých tukov.
Ingrediencie
- 2 plechovky Tuniaka v olivovom oleji (odkvapkaného a zbaveného vločiek)
- 1⁄4 pohár parmezán
- 1⁄4 pohár Talianska strúhanka
- 1⁄4 pohár čerstvá petržlenová vňať, nasekaná
- 1⁄4 pohár citrónová šťava
- Kôra z jedného citróna
- 1 stručik Cesnaku, mletého
- 1 vajce
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 pl olivový olej
- 1 nádoba Omáčky marinara (nepovinné)
- 1 nádoba Omáčky marinara (nepovinné)
Najnovšie letáky
Postup
Začnite predhriatím rúry na 375 stupňov F, čo je teplota, ktorá umožní rovnomerné upečenie tuniakových guľôčok.
Vo veľkej miske zmiešajte odkvapkaného a vločkovaného tuniaka, parmezán, strúhanku, petržlenovú vňať, citrónovú šťavu, citrónovú kôru, pretlačený cesnak a vajce. Dochuťte soľou a korením. Z mojich osobných skúseností vyplýva jedna výhoda: použitie tuniaka z konzervy v olivovom oleji dodá receptu viac chuti ako jeho vodná varianta.
Zo zmesi vytvarujte 1-centimetrové mäsové guľky. Uistite sa, že sú pevne zabalené, pretože to zabezpečí, že si počas pečenia udržia svoj tvar.
Mäsové guľky poukladajte na vymastený plech a rozdeľte ich rovnomerne. Potrite ich tenkou vrstvou olivového oleja - pomôže im to dosiahnuť tú nádhernú zlatistú farbu.
Karbonátky z tuniaka pečte približne 20 minút alebo kým nie sú zlatohnedé. Dôležitou radou je neprekročiť tento čas pečenia, aby sa tuniak nevysušil.
Ak ste fanúšikom marinády alebo iných omáčok, môžete si počas pečenia mäsových guľôčok zohriať pohár a podávať ich ako prílohu alebo ich môžete pri podávaní poliať.