Zdroj: LauriPatterson from Getty Images Signature
Pečený sladkokyslý karfiol
Tento recept na pečený sladkokyslý karfiol je jednoduchý a chutný spôsob, ako oživiť vegetariánske menu. Karfiol sa opečie dozlatista, potom sa poleje sladkokyslou omáčkou a upečie sa do dokonalosti.
Ingrediencie
Karfiol
- 1 kus karfiol
- 2 Lyžice olivový olej
- 1⁄2 Lyžica soľ
- 1⁄4 Lyžica čierne korenie
Sladkokyselá omáčka
- 150 ml kečup
- 2 Lyžice horčica
- 4 Lyžice Med
- 2 Lyžice sójovej omáčky
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 200 stupňov C. Kvetač umyte, očistite a rozdeľte na ružičky.
Rôzky kvetáka zmiešajte s olivovým olejom, soľou a korením. Položte ich na plech vyložený papierom na pečenie a piecťe 20 minút.
Medzitým pripravte sladkokyslú omáčku. Zmiešajte kečup, horčicu, med a sójovú omáčku v malom hrnci a priveďte k varu. Varíte na miernom ohni asi 10 minút.
Keď je karfiol hotový, potrite ho sladkokyslou omáčkou a vráťte ho do rúry na ďalších 5 minút.
Serve the baked sweet and sour cauliflower warm. Bon appetit!