REKLAMA
Zdroj: pixabay
Pečený teľací krk s omáčkou
Teľacie mäso s jednoduchou omáčkou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Mäso
- 700 g teľací krk
- soľ
- mleté čierne korenie
- 3 pl olej
OMÁČKA
- 2 pl olivový olej
- 1 ks šalotky
- 1 strúčik cesnak
- 4 dl hovädzí vývar
- 1 pl maslo
- soľ
- mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Predhrejeme si rúru na 200 stupňov.
2. Krok
Mäso vcelku opečieme zo všetkých strán na oleji do hneda, aby sa nám krásne zatiahlo.
3. Krok
Mäso osolíme a okoreníme z každej strany, podlejeme trochou vody, zakryjeme a vložíme do vyhriatej rúry piecť asi na 60 minút. Mäso na posledných pár minút odokryjeme a zapečieme.
4. Krok
V panvičke si rozpálime olivový olej, pridáme najemno nasekanú šalotku a cesnak. Opekáme do hneda. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Podlejeme vývarom. Do omáčky vylejeme aj výpek z mäsa. Všetko spolu redukujeme asi 20 miinút.
5. Krok
Omáčku vypneme a do horúcej už len zamiešame maslo. Omáčku môžeme ešte prepasírovať alebo rozmixovať aby bola naozaj jemná.
6. Krok
Upečené mäso nakrájame na plátky a prelejeme omáčkou.