REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Pena na šišky
Pena na šišky z bielkov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 100 g bielky
- 100 g kryštálový cukor
- 100 g cukor práškový
- 1 pl šťava citrónová
- 1 čl škrob
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Pena sa prirpavuje na vodnom kúpeli. Takže pripravíme si hrniec s vodou a naň uložíme iný hrniec.
2. Krok
Do nádoby dáme presne navážené množstvo bielkov a kryštáľového cukru. Zahrievame ich nad vodným kúpeľom, zmes by mala byť horúca ale nesmie vrieť. Miešame aby sa nám rozpustil cukor.
3. Krok
Vyberieme a začneme šľahať. Šľaháme na čo najvyšších otáčkach do zhustnutia. Potom už len zašľaháme práškový cukor, škrob a citrónovú šťavu.
4. Krok
Penu môžeme dofarbiť farbivom alebo môžeme použiť lyžicu džemu, ktorá nám penu dofarbí a zároveň jemne dochutí.