REKLAMA
Perfektné langoše s kyslou smotanou
Vyskúšajte tento recept na najlepšie domáce langoše.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1⁄2 kocky droždia
- 1 hrnček teplej vody
- 1 čl kryštálový cukor
- 1 kyslú smotanu
- 500 g pšeničnej polohrubej múky
- 1 čl soľ
- rastlinný olej na vyprážanie
- kyslá smotana
- postrúhaný tvrdý syr
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
V miske si na začiatok zmiešame droždie, vodu a cukor a odložíme stranou na 10 minút.
2. Krok
V druhej väčšej mise si zmiešame kyslú smotanu, múku, soľ a pripravený kvások a vypracujeme hladké cesto. Necháme kysnú minimálne 30 minút, no ideálne tak 1,5-2 hodiny.
3. Krok
Z vykysnutého cesta vytvarujeme bochníčky, ktoré prikryjeme, aby nám ceste neoschlo. Každý bochníček následne vytvarujeme do tvaru langoša a dáme ho vyprážať do panvice s rastlinným olejom z oboch strán do zlatista.
4. Krok
Na hotový langoš rozotrieme kyslú smotany, posypeme syrom a podávame.