REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Perfektný losos pečený v rúre s citrónom a kôprom
Tento lahodný pokrm spája pikantného lososa so sviežou bylinkovou chuťou kôpru. Ideálny hlavný chod na elegantnú večeru alebo na každodenné zdravé jedlo. Je plný živín, je chutný a zároveň prospešný pre vaše zdravie.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 4 Filety z lososa
- 2 pl olivový olej
- Soľ podla chuti
- Korenie podľa chuti
- 1 Citrón, odšťavený
- 2 strúčiky Cesnaku, mletého
- 2 pl čerstvý kôpor, nasekaný
- plátky citróna na ozdobu
- Čerstvé vetvičky kôpru na ozdobu
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 375 stupňov Fahrenheita.
2. Krok
Filety z lososa potrite z oboch strán olivovým olejom a okoreňte ich soľou a korením. Vložte ich do pekáča.
3. Krok
V malej miske zmiešajte citrónovú šťavu, pretlačený cesnak a nasekaný kôpor.
4. Krok
Touto zmesou zalejte filety z lososa a uistite sa, že sú dobre obalené.
5. Krok
Lososa pečte v rúre 15 - 20 minút alebo dovtedy, kým sa ľahko odlupuje vidličkou.
6. Krok
Pred podávaním ozdobte lososa plátkami citróna a vetvičkami čerstvého kôpru.