:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Vai_vl0n-HhRFPGjVaoa/1f59e411d90f38012adb861bf0c3a4.jpeg)
Perníková torta s kokosovou plnkou a čoko polevou
Ingrediencie
- cesto Na
- 3 vajcia hrnček kryštálový cukor
- 1 čl škorica
- 2 pl kakao
- 3 pl lekvár
- 2 hrnčeky hladká múka
- 1 čl sóda bikarbóna
- 1 bal kypriaci prášok do perníka
- 2 hrnčeky mlieko
- 0.8 hrnček olej
- Kokosová plnka
- 500 g mascarpone
- 500 ml smotana na šľahanie
- 200 g práškový cukor
- 200 g strúhaný kokos
- čokoládová poleva
- 90 g horkosladká čokoláda
- 100 ml šľahačka
- Ostatné
- podľa chuti ovocie
- guľky Raffaello
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Vo väčšej miske si vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Pridáme škoricu, kakao, lekvár. Spojíme. Zapracujeme múku zmiešanú so sódou bikarbónou a práškom do perníka, vlažné mlieko a olej. Vylejeme do okrúhlej tortovej formy a pečieme na 180°C. Minúty som si nestopovala, ale som kontrolovala špajdlou či je cesto hotové.
V jednej miske si vyšľaháme šľahačku a v druhej mascarpone s práškovým cukrom. Oboje zmiešame potom mixérom dokopy a nakoniec pridáme kokos s ktorým to dobre ešte premixujeme.
V hrnci zohrejeme smotanu. Čokoládu nalámeme na menšie kúsky, vložíme do sklenenej misky a prelejeme ju horúcou smotanou. Necháme to 10 minút približne postáť,až potom ju dôkladne premiešame. Necháme vychladnúť cca 10 minút a potom ju zľahka rozotrieme do strán. Ozdobíme a dáme stuhnúť do chladničky.