Zdroj: Dar1930 from Getty Images
Perníkové guľôčky
Perníčky robím každý rok, nielen na Vianoce, ale aj kedykoľvek inokedy, keď máme doma chuť na niečo sladké. Milujeme ich voňavú, medom korenenú chuť.
Ingrediencie
- 100 g mleté orechy
- 100 g Strúhaná čokoláda alebo kakao
- 1 Lyžica mletá škorica
- 4 Lyžice Med
- 80 ml rum
- Na obaľovanie kokosu, mletých orechov a kakaovej čokolády
Najnovšie letáky
Postup
Perníčky rozdrvte na jemný prášok. Najlepšie to urobíte pomocou mixéra alebo kuchynského robota.
Do perníkových omrviniek vmiešajte mleté orechy, strúhanú čokoládu (alebo kakao), med a škoricu. Všetko dôkladne premiešajte. Najlepšie je použiť ruky, aby ste sa uistili, že sa všetky prísady dokonale spojili.
Potom postupne prilievajte rum a opäť dobre premiešajte. Cesto by malo byť dostatočne tuhé, aby sa z neho dali vytvarovať pevné guľky. Ak je cesto príliš mokré, pridajte trochu mletých orechov a znova premiešajte.
Z cesta vytvarujte guľky veľkosti vlašského orecha. Hotové guľôčky obaľte vo zvyšku mletých orechov, kokose, kakaovom prášku alebo čokoláde.
Potom nechajte guľky v chladničke stuhnúť, najlepšie cez noc. Potom sú pripravené na podávanie.