Pikantné rizoto s klobásou
Inšpirované receptom od Gordon Ramsay!
Ingrediencie
- 5 korenených menších mäkkých klobások
- 1 červenú cibuľu
- červenej papriky
- 2 strúčiky cesnak
- 2 pl olivového oleja
- 1 čl mletej štipľavej alebo sladkej papriky
- 200 g ryže
- 100 ml bieleho vína (nemusí byť)
- 500 ml kuracieho vývaru
- 2 jarné cibuľky alebo menšieho póru
- 2 paradajka
- čerstvá petržlenová vňať
Najnovšie letáky
Postup
Do hlbokej panvice nalejeme olivový olej a na strednom plameni orestujeme cibuľu na krúžky – 6 minút
Pridáme na drobné kocky nakrájanú červenú papriku a na krúžky pokrájaný cesnak – opekáme počas 3 minút
Klobásku zbavíme kože a nakrájame na kocky (resp. ak máme klasickú klobásu, nakrájame ju na malé kocky)
Zvýšime plameň na vyšší, zeleninu odsunieme na okraje panvice a do stredu panvice pridáme kúsky klobásky - restujeme 6 minút a stále miešame
Pridáme 1 lyžičku pikantnej mletej papriky. (Ak sú klobásky veľmi pikantné, pridáme len lyžičku sladkej mletej papriky)
Vsypeme ryžu a 30 sekúnd miešame, aby sa chute spojili
Podlejeme vínom a miešame chvíľu, kým sa vyparí alkohol
Podlejeme kuracím vývarom, zakryjeme pokrievkou a varíme na malom plameni, kým sa ryža uvarí. Ak sme použili bielu ryžu varíme približne 20 minút. Hnedej ryži dáme tých 37-40 minút, môžeme aj dodatočne podliať trochou vody
Medzitým si nadrobno nakrájame paradajky, jarnú cibuľku (bielu aj zelenú časť) resp. pór a petržlénovú vňať
Keď je ryža uvarená, panvicu odstavíme a vmiešame nakrájané paradajky, jarnú cibuľku, petržlénovú vňať, necháme chvíľu dôjsť a podávame