REKLAMA
Piškótová roláda s jahodovým krémom
Jednoduchá piškótová roláda, ktorá je hotová za 30 minút.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Suroviny
- 5 vajce
- 5 polievková lyžica hladká múka
- cukor
- 1 polievková lyžica olej
- 1 polievková lyžica voda
- 1 čl vanilkovej pasty
- 1 citrón (kôra)
Krém
- 1 jahodová náplň DR Oetker
Ganáž
- 80 ml šľahačkovej smotany
- 100 g horkej čokolády
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Vajíčka oddelíme na bielka a žĺtka. Bielka vyšľaháme do peny s 1PL cukru a štipkou soli. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme, olej, vodu, citrónovú kôru, múku a jemne vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme a pečieme na 180°C, 15min. Po dopečení necháme chvíľu vychladnúť a ešte teplú ju zrolujeme.
2. Krok
Náplň pripravíme podľa návodu (ja som zmenila pomer a dala 300ml šľahačky+200g tvarohu). Krém natrieme na roládu a zrolujeme.
3. Krok
Ganáž pripravíme tak, že dáme zohriať šľahačku, pridáme čokoládu a vylejeme na roládu. Dáme na pár hodín schladiť.