Piškótová roláda
Piškótová roláda je ľahký a nadýchaný dezert, ktorý sa skladá z tenkého piškótového cesta a rôznych náplní.
Ingrediencie
- 5 ks vajec
- 5 pl práškového cukou
- 3 pl oleja
- 5 pl polohrubej múky
- 1 kl kypriaceho prášku
Najnovšie letáky
Postup
Vajcia rozklepneme, žĺtky oddelíme od bielkov a z bielkov vyšľaháme jemný sneh.
Do snehu postupne (po lyžiciach) pridávame práškový cukor a ďalej šľaháme, kým nezískame tuhý, lesklý sneh.
Do snehu potom po jednom prišľaháme žĺtky a po lyžiciach aj olej.
Nakoniec už len krátko zašľaháme vždy po jednej lyžici múku, ktorú sme premiešali a preosiali spolu kypriacim práškom.
Nadýchané cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do rúry rozohriatej na 180ºC na zhruba 10 minút. Kým sa korpus pečie, na čistú utierku preosejeme trochu práškového cukru a upečený korpus (hneď po upečení) vyklopíme na utierku, opatrne stiahneme papier na pečenia a korpus zrolujeme do utierky a necháme v nej úplne vychladnúť.
Neskôr korpus rozbalíme a plníme pripravenou plnkou a opäť zrolujeme do rolády.
Plnku som dal gaštanové pyré a marhuľovy jam.