REKLAMA
Piškótová tortička- citrón
Extrémne jednoduchá na prípravu. Vďaka fantastickému lemon curd príjemne osvieži. Čím je na blížiace sa teplé dni ako stvorená🩷🍋🌞
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Suroviny
- cukrárske piškóty
- 2 ks citrón šťava
- 5 pl cukor
- 10 pl voda
Krém
- 250 g mascarpone
- 250 g kyslá smotana
- 5 pl cukor práškový
- 200 ml smotana na šľahanie
Ostatné
- lemon Curd
- biela čokoláda
- Na ozdobu maliny
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Z citrónovej šťavy, cukru a vody si uvaríme sirup do ktorých budeme následne namáčať piškóty.
2. Krok
Mascarpone, smotanu, cukor vyšľaháme a postupne na nižších otáčkach pridávame šľahačku - hotový krém.
3. Krok
Piškóty ponamáčame (opatrne) a ukladáme na spodok formy. Na piškóty dáme vrstvu lemon curd a na to krém. Zopakujeme ešte raz. Na vrchu musí byť krém.
4. Krok
Ja som urobila na vrch ganache z bielej čokolády do ktorej som pridala aj lyofilizované maliny.
5. Krok
Ideálne necháme do druhého dňa v chladničke a môžeme podávať.
6. Krok
Dobrú chuť ! 😋