REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Piškótový koláč
Osviežujúci koláč z piškót a ovocia.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Suroviny
- 4 bal dlhé piškóty
- 250 ml ksylá smotana
- 180 ml šľahačka
- 3 pl práškový cukor
Ovocie:
- maliny
- mango
- maracuja
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
240 min.
1. Krok
Koláč z piškót je naozaj rýchly. Potrebuje len svoj čas na stuhnutie. Ako prvé si prichystáme ovocie, ktoré umyjeme a maliny si jemne popučíme z trochou práškového cukru, mango nakrájame na tenké plátky.
2. Krok
V mise si vyšľaháme smotanu na šľahanie do tuha, pridáme práškový cukor a kyslú smotanu. Všetko spolu premiešame a vznikne nám krém.
3. Krok
Do obdĺžnikovej formy si začneme ukladač piškóty dáme na ne trochu ovocia a prikryjeme krémom. Pokračujeme zasa piškótami a ovocím, nakoniec kreém.
4. Krok
Na vrch koláča uložíme ovocie a prelejeme ho maracujou. Dáme si ho aspoň na hodinu a pol do chladu stuhnúť.