REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/PQkqm2IhfQaeiNxpENjz/25b43024f00b80064e0c42c17eb7f5.png)
Piškótový vanilkový korpus
Recept na univerzálny piškótový vanilkový korpus.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 280 g múka
- 3 ks vajcia
- 200 g kryštálového cukru
- 1 ks vanilkový cukor
- 80 g masla
- 1 ks prášok do pečiva
- 125 ml mlieka
- štipka soli
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny.
2. Krok
Pridáme roztopené maslo a ďalej šľaháme.
3. Krok
Pomaly pridávame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
4. Krok
Pridáme štipku soli a miešame, až kým nebudeme mať hladké cesto.
5. Krok
Nakoniec pridáme mlieko a dôkladne premiešame.
6. Krok
Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy.
7. Krok
Takto pripravené piškótové vanilkové cesto na korpus pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 40 minút, alebo kým nie je korpus pekný zlatistý.
8. Krok
Po upečení necháme korpus vo forme vychladnúť, potom ho môžeme opatrne vyklopiť a použiť podľa potreby na tortu alebo iné dezerty.