REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/MyUlkc7Frr6IKywVA0OU/c23115359797f732f1f83693bff357.jpeg)
Zdroj: Svetlana_nsk from Getty Images
Pizza cesto do chladničky
Jednoduchý recept na pizzu, ktorý vám umožní pripraviť si cesto deň dopredu a v chladničke ho nechať do druhého dňa kysnúť. To mu dá jedinečnú chuť a konzistenciu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 300 g hladká múka
- 200 ml voda
- 1 g Suché droždie
- 2 g cukor
- 5 g soľ
- 15 ml olivový olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Vo veľkej mise zmešajte vodu, kvasnice a cukor, nechajte stáť 15 minút.
2. Krok
Do zmesi pridajte múku, soľ a olivový olej.
3. Krok
Zmes premiešajte a vypracujte cesto. Ak je príliš lepkavé, pridajte trochu múky. Ak je príliš suché, pridajte trochu vody.
4. Krok
Hotové cesto vložte do misky, zakryte ho a vložte do chladničky. Nechajte ho kysnúť 24 hodín.
5. Krok
Druhý deň vyberte cesto z chladničky a nechajte ho odpočívať 2 hodiny pred prípravou pizze.