Pizza zo špaldového cesta
Pizzu má rád azda takmer každý, a preto ti odporúčame nami overený recept, ktorý je v zdravšej verzii. Domáce cesto zo špaldovej múky si určite obľúbiš. Odporúčame aj prípravu vo verzii mini pizziek.
Ingrediencie
Cesto
- 200 g špaldová múka
- 1 biely jogurt
- 1 čl soľ
- 2 dcl voda
- sézamové semienko
Prílohy
- paradajkový pretlak
- strúhaný syr
- Niva syr
- chorizo
- oregano
Najnovšie letáky
Postup
Najprv zmiešame múku, jogurt, soľ a sezam - pridávame vodu, aby sme nemali cesto také hutné a hlavne, aby sa nám ingrediencie pospájali.
Keď mame pocit že je cesto dobre zamiesené, nemusíme ďalej prilievať a možno ti bude stačiť aj menej ako 2 dcl vody.
Nám z tohto cesta vyšli 2 menšie pizze - alebo viacero mini pizziek. Cesto sme vyvaľkali, dali na papier na pečenie do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Piekli sme 10 minút.
Cesto po 10 minútach vyberieme a potrieme pretlakom. Nasypeme trošku oregana, pridáme chorizo, strúhaný syr a nivu. Na fotke je vidieť verziu pre mini pizzky.
Prílohy môžeme zvoliť aké mame radi - naozaj podľa chuti. Vložili sme následne do rúry na ďalších 10-12 min.
Cesto môžeme vytvarovať aj na mini pizzky. Dobrú chuť prajeme.