REKLAMA

Zdroj: MJPS from Getty Images

Pizzové cesto z celozrnnej ražnej múky

Tento recept ponúka zdravú a výživnú alternatívu k tradičnému pizzovému cestu. Použitie celozrnnej ražnej múky nielen zlepšuje chuť pizze, ale pridáva aj veľa vlákniny a živín.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 500 g Celozrnná ražná múka Pridané do
  • 2 balík Suché kvasnice Pridané do
  • 1 KL Hroznový cukor Pridané do
  • 2 PL olivový olej Pridané do
  • 1 KL Soľ Pridané do
  • 300 ml Teplá voda Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Zmiešame suché prísady: múku, droždie a cukor v veľkej miske.

2. Krok

Pridáme olivový olej a postupne pridávame teplú vodu, pričom neustále miešame.

3. Krok

Zmiešajme cesto, kým nebude hladké a pružné. Potom zakryjeme vrch misy a necháme cesto kysnúť pri izbovej teplote 1 hodinu.

4. Krok

Po vykysnutí cesta ho premiesajte a z neho vytvorte dve gule rovnakej veľkosti.

5. Krok

Roztiahnime knedlíky na požadovanú veľkosť, potom ich vložíme do predhriatej rúry a pečieme 10-15 minút, až kým nezískajú zlatohnedú farbu.

6. Krok

Po priprave cesta, nasypeme na neho naše obľúbené prísady na pizzu a pečieme ďalších 10-15 minút, kým syr neroztopí a okraje sa nestanú chrumkavé.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov