Zdroj: MJPS from Getty Images
Pizzové cesto z celozrnnej ražnej múky
Tento recept ponúka zdravú a výživnú alternatívu k tradičnému pizzovému cestu. Použitie celozrnnej ražnej múky nielen zlepšuje chuť pizze, ale pridáva aj veľa vlákniny a živín.
Ingrediencie
- 500 g Celozrnná ražná múka
- 2 balík Suché kvasnice
- 1 KL Hroznový cukor
- 2 PL olivový olej
- 1 KL Soľ
- 300 ml Teplá voda
Najnovšie letáky
Postup
Zmiešame suché prísady: múku, droždie a cukor v veľkej miske.
Pridáme olivový olej a postupne pridávame teplú vodu, pričom neustále miešame.
Zmiešajme cesto, kým nebude hladké a pružné. Potom zakryjeme vrch misy a necháme cesto kysnúť pri izbovej teplote 1 hodinu.
Po vykysnutí cesta ho premiesajte a z neho vytvorte dve gule rovnakej veľkosti.
Roztiahnime knedlíky na požadovanú veľkosť, potom ich vložíme do predhriatej rúry a pečieme 10-15 minút, až kým nezískajú zlatohnedú farbu.
Po priprave cesta, nasypeme na neho naše obľúbené prísady na pizzu a pečieme ďalších 10-15 minút, kým syr neroztopí a okraje sa nestanú chrumkavé.