Pizzový koláč
Recept na pizzový koláč s prílohou podľa vašej chute.
Ingrediencie
Na cesto:
- 300 g hladká múka
- 150 ml vlažnej vody
- 2 pl olivového oleja
- 1 pl cukru
- 1⁄2 kl soli
Na plnku:
- 400 g mrazeného špenátu (alebo pesto)
- 200 g hub
- 2 ks Cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 300 g mozzarelly
- 200 g cherry paradajok
- 2 ks vajce
- 200 ml smotany
- oregano
- bazalka
- soľ a čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Pripravte si cesto. Vo veľkej mise zmiešajte múku, sušené droždie, cukru a soli. Do stredu pridajte vlažnú vodu a olivový olej. Zo zmesi vymieste hladké cesto.
Cesto nechajte na teplom mieste odpočívať min. 1 hodinu, kým nezdvojnásobí svoj objem.
Medzitým si pripravte plnku. Na panvici si orestujte hríby, cibuľu a cesnak. Primiešajte tiež špenát a povarte chvíľu.
Cesto vyvaľkajte na požadovaný tvar plechu na pečenie. Na cesto potom položte plnku so zeleninou a posypte nadrobno nakrájanou mozzarellou.
Na vrch plnky pridajte nakrájané cherry paradajky.
Zvlášť si rozmiešajte vajíčka so smotanou a touto zmesou polejte plnku. Všetko posypte oreganom a bazalkou a na vrch pridajte poslednú časť mozzarelly.
Takto pripravený pizza koláč dajte piecť do predhriatej rúry na 180°C asi na 30 minút.