Plnená cuketová roláda
Plnená cuketová roláda
Ingrediencie
Suroviny
- 5 ks menšie cukety
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 ks vajcia
- 100 g strúhaný syr gouda
- eidam
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Náplň
- 1 menšia Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- 450 g šampiňóny
- 2 ks červená paprika
Najnovšie letáky
Postup
Cibuľu nadrobno narežeme ,cesnak pretlačíme a spolu dusíme na olivovom oleji. Pridáme narezané šampiňóny a papriku. Dusíme zhruba 10 min, osolíme podľa chuti a odložíme na stranu.
Vajcia spolu zmiešame s pretlačeným cesnakom a nastrúhaným syrom. 4 cukety ošúpeme,nastrúhame a necháme odstáť 10-15 min aby pustili vodu. Po odstátí a scedení vody( ja cukety stlačím ešte v rukách) ich pridáme k vajciam a všetko dobre zamiešame. Pridáme soľ a korenie.
Tip -Kto má rád môže pridať do cesta aj nasekanú pažítku alebo kôprovú vňať
Pripravíme si veľký plech, vystelieme ho papierom na pečenie a ten namažeme olivovým olejom. Cesto vylejeme na papier a rovnomerne rozotrieme. Poslednú cuket ,čo nám ostala narežeme na tenké kolieska a rovnomerne poukladáme na pripravené cesto.
Dáme piecť na 30-35 min na 190C. Po upečení necháme vychladnúť ináč sa cesto bude trhať!
Vychladnutú roládu otočíme tak, že ju zhora prikryjeme ďalším plechom s papierom a následne spolu otočíme. Plníme vnútornú stranu, aby sme mali krúžky cukety na vonkajšej strane.
Opatrne zrolujeme pomocou papiera a necháme chvíľu postáť.