:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/xgFGFD-0WzRkq6WfnFMW/f2492bdcefff66aea7046a286b802b.jpeg)
Plnená hovädzia roláda so syrom a špenátom
Šťavnatá plnená roláda, prekoná všetky očakávania. So syrovo-špenátovou plnkou chutí fantasticky.
Ingrediencie
- Flank steak
- olivový olej
- 1 Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g smotanový syr cream cheese
- 1 Hŕstka baby špenát
- plátkový tvrdý syr
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
Postup
Flank steak prekrojíme na polovicu a prípadne vyklepeme na tenkú vrstvu.
Na panvici si necháme zohriať olivový olej, pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Miešame, kým cibuľa nezosklovatie.
Do panvice k cibuľovému základu vložíme cream cheese a necháme rozpustiť. Ochutíme soľou a korením.
Na steak po celej ploche rozotrieme vrstvu cream cheese. Rozložíme čerstvý baby špenát a plátky provolone syra alebo mozzarelly.
Zložíme do rolky a poriadne postláčame prstami, aby držala svoj tvar.
Rolku nakrájame na kolieska. Pre úhľadnejšie rezy si môžeme pomôcť drevenými špajdlami, ktoré zapichneme 1-2 cm od seba.
Kolieska prenesieme aj so špajdľami na rozpálenú grilovaciu panvicu a opekáme z oboch strán.
Pred podávaním odstránime špajdle a podávame s čerstvým šalátom alebo opekanými zemiakmi.