REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Plnená panenka
Recept na chutnú plnenú panenku so šampiňónmi, syrom a oravskou slaninou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg bravčová panenka
- soľ a korenie
- grilovacie korenie
- 2 pl masť
- 1 kus Cibuľa
- šampiňóny
- 2 kus strúčiky cesnaku
- plátky syra
- oravská slanina
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Panenku v strede narežeme, osolíme a okoreníme.
2. Krok
Posypeme ju tiež koreninami na grilovanie.
3. Krok
Na masti podusíme šampiňóny a posekaný cesnak.
4. Krok
Zmesou naplníme bravčovú panenku.
5. Krok
Na vrch položíme syr a obalíme ju v plátkoch oravskej slaniny.
6. Krok
Spolu pevne zabalíme do papiera na pečenie a do alobalu, aby nevytekala šťava ktorú si panenka pustí.
7. Krok
Takto pripravenú bravčovú panenku položíme na plech a pečieme na 180°C zhruba 30 minút.
8. Krok
Potom panenku rozbalíme a necháme chvíľu ešte zapiecť.