REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Plnená paprika pečená v rúre
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 4 paprika
- 500 g mleté bravčové mäso
- 1 ks Cibuľa
- 100 g maslo
- 300 g ryža
- 1 pl mletá červená paprika
- 1 ks vajce
- vegeta
- soľ
- mleté čierne korenie
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Na masle speníme cibuľku, pridáme mäsko, restujeme 5-10 minút a odstavíme.
2. Krok
Potom pridáme ryžu, mletú papriku, soľ, vegetu, čierne korenie, vajce a poriadne premiešame.
3. Krok
Necháme trošku vychladiť a následnej plníme čerstvé papriky mäsovou zmesou.
4. Krok
Papriky uložíme na pekáč pridáme maslo, podlejeme troškou vody. Zakryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre 25 minút. Posledných 5 minút pečenia môžeme alobal odstrániť a nechať dopiecť.