REKLAMA
Zdroj: Canva
Plnené bedle s mäsom
Recept na plnené bedle s mäsom a syrom
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- Bedle klobúčiky
- 500 g mletého br. mäsa
- 2 kus vajce
- 1 kus Cibuľa
- 2 strúčiky cesnak
- 2 pl čerstvej petržlenovej vňate
- 100 g strúhanka
- trochu mlieka
- olej
- soľ
- mleté čierne korenie
- 100 g strúhaného syru
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Bedle si očistíme, odstránime stonky a osušíme.
2. Krok
Cibuľu a cesnak si očistíme a nakrájame na drobno, pridáme k mletému mäsu do misky. Pridáme mliekom zvlhčenú strúhanku, vajcia, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a mleté čierne korenie. Zmes spracujeme do jednotnej hmoty.
3. Krok
Hlávky bedlí naplníme mäsovou zmesou a na mriežke grilujeme. Bedle si môžeme pripraviť aj v rúre. Stačí, keď ich poukladáme do vymasteného pekáča.
4. Krok
Rúru si predhrejeme na 180°C a dáme piecť na 25 minút.
5. Krok
Bedle vytiahneme a posypeme strúhaným syrom. Vrátime do rúry na približne 5 minút, kým sa syr neroztopí a trochu nezapečie.
6. Krok
Môžeme podávať so zemiakovou kašou, hranolkami, šalátom alebo pečivom. Dobrú chuť.