Plnené cukety
Plnené cukety
Ingrediencie
- 5 ks mladé cukety
- 1⁄2 kg mleté teľacie mäso
- 1 menšia šálka ryža
- 1 menšia Cibuľa
- 3 dl paradajkový pretlak
- petržlenová vňať
- soľ
- korenie
- 1 pl hladká múka
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu používam iba mladé cukety, ktoré ošúpem, orekrojím na polovicu a vydlabem. Strany cukety nech vám ostanu hrubé asi 0.5 cm. (Vnútro zvyčajne použijem na prípravu prívarku a mám obed aj na ďalší deň ☺️)
Mleté mäso zmiešam s umytou ryžou a nadrobno nakrájanou cibuľkou. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
Do hrnca dáme trocha oleja a pridáme 1 pl múky. Hneď keď sa nám spení, pridám paradajkový pretlak,zamiešame ochutíme a odstavíme.
Naplníme cukety pripravenou zmesou a to tak, že necháme asi 1 cm od kraja prázdno, keďže ryža trochu narastie. Ukladáme ich do hrnca odrezanou časťou nahor vedľa seba.
Zalejeme paradajkovou šťavou a dolejeme zvyšok vodu až úplne po vrch cukiet a necháme variť aspoň hodinu na miernejšom ohni. Ja asi v polovici varenia dodám petržlenovú vňať. Keď sa voda vyparuje, dolejeme počas varenia, aby boli cukety zaliate po vrch.