REKLAMA
Plnené kuracie prsia s cibuľovo-hrozienkovým chutney
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Suroviny
- 100 g syr cottage cheese
- 60 g sušené paradajky
- 30 g rukola
- 100 g slanina
- 4 kus kuracie prsia
- 4 polievková lyžica pesto
- soľ a korenie
Cibuľovo-hrozienkové chutney
- 3 kus červená cibuľa
- 50 g hrozienka
- 100 ml červené víno alebo jablčný ocot
- 100 ml voda
- 100 g hnedý cukor
- štipka škorica
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Chutney: cibuľu nakrájame na drobné kúsky. K nakrájanej cibuli pridáme ostatné suroviny a zmes varíme približne 50 minút.
2. Krok
V miske zmiešame ricottu a sušené paradajky nakrájané na drobné kúsky. K zmesi následne pridáme nahrubo nasekanú rukolu.
3. Krok
Na pracovnú plochu rozprestrieme potravinársku fóliu v tvare obdĺžnika. Do jej stredu položíme 2-3 plátky pancetty. Kuracie mäso jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, položíme na pancettu a potrieme ho pestom. Na pesto rozotrieme lyžicu zmesi ricotty, sušených paradajok a rukoly.
4. Krok
Kuracie prsia pevne zavinieme a fóliu na oboch stranách poriadne utesníme.
5. Krok
Pripravené kuracie prsia zabalené vo fólii dusíme na pare približne 30 minút. Hotové jedlo servírujeme s cibuľovo-hrozienkovým chutney.