REKLAMA
Plnené kuracie stehná
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 4 ks kuracie stehienka
- 200 g kuracia pečeň
- 2 ks suché rožky
- 2 dcl plnotučné mlieko
- 1 vajce
- soľ
- čierne korenie podľa chuti
- korenie na pečené kura
- majoránka
- maslo
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
100 min.
Pečeň si naškrabkáme nožíkom na jemno. Suché rožky namočíme do mlieka, keď sú mliekom nasaté, tak ich rukami poriadne popučíme a pridáme k pečienke. Pridáme celé vajce, osolíme, okoreníme a pridáme trochu mletej rasce a majoránky. Spolu premiešame. Kuracie stehná si umyjeme, osolíme, a pod kožou si spravíme prstami otvor, treba dať pozor až celú kožu nestrhneme a plnka by nám vytekala. Teraz do vzniknutej kapsy dávame pečienkovú plnku. Kuracie stehná uložíme na pekáč kožu posypeme s korením na pečené kura a na každé stehno dáme kúsok masla. Pečieme hodinku a pol. Pred koncom odkryjeme aby sa zapiekla aj koža.