Plnené Pagáče
Krásne sa lístkujúce cesto, plnené v strede úžasným syrom! Tieto pagáče nielen krásne vyzerajú, ale aj fantasticky chutia ❤️ Ich príprava je velmi jednoduchá a zvládne ju každý. Plnka je variabilná :-)
Ingrediencie
Na cesto
- 600 g jemná múka pšeničná
- 200 g polohrubá múka pšeničná
- 400 ml mlieko
- 100 ml olej
- 1 vaječný žĺtok žĺtok
- 3 pl smotana kyslá
- 2 pl práškový cukor
- 11⁄2 pl soľ
- 1 pl ocot 20
- 30 g čerstvé droždie
Na plnku
- 100 g mozzarella strúhaná
- 100 g syr v slanom náleve alebo feta syr
Na potieranie
- 100 g mäkké maslo
- 1 vaječný bielok
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Z udaných prísad si vypracujeme polomäkké cesto, ktorè necháme 45 minút kysnúť. Nakysnuté cesto vyválkame asi na 6mm a natrieme mäkkým maslom. Cesto zložíme klasicky ako na pagáče.
Cesto si ihned po poskladaní vyválkame na hrúbku prsta a vykrajujeme kolieska lubovolnej velkosti. Moje mali priemer 7cm. Urobíme kolieska do páru, lebo ich budeme skladať. Jedno koliesko plné a druhé koliesko musí mať v strede dierku, čiže druhému koliesku vypichneme menší krúžok cesta, aby sme mali kde dať potom plnku.
Všetky plné kolieska natrieme bielkom, na to položíme vypichuté kolieska a znova natrieme vrchy bielkom. Posypeme semienkami a do stredu každého pagáča natlačíme zlahka syr. Pečieme na 190°C 20 minút. Po upečení dáme do stredu každého pagáčiku kúsok masla, to sa spustí a dá výbornú chuť ešte navyše :-) Prajem dobrú chuť !
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube