REKLAMA
Plnené pečené zemiaky
Jemný a chutný recept na pečené zemiaky plnené smotanovou omáčkou. Tento recept je skvelým doplnkom ku akémukoľvek hlavnému jedlu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Zemiaky
- 4 Kúsky zemiak
- 2 Lyžice olivový olej
- 1 štipka soľ a korenie
Plnenie
- 200 g slanina
- 200 mililitre smotana na šľahanie
- 100 g strúhaný syr
- 1 Lyžice cesnak
- 2 Lyžice pažítka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 200°C. Zemiaky umyte, osušte a potrite olivovým olejom. Potom ich posypte soľou a korením.
2. Krok
Piečte zemiaky v rúre približne 60 minút alebo kým nebuden mäkké.
3. Krok
Medzitým na panvici opražte slaninu do chrumkava a pridajte nasekaný cesnak.
4. Krok
Pridajte smotanu a varite, kým omáčka nezačne hustnúť. Potom odoberte z tepla a vmiešajte strúhaný syr a pažítku.
5. Krok
Brambory vyberte z rúry a preružte ich uprostred. Naplňte ich smotanovou omáčkou so slaninou a podávajte.