Zdroj: Freepik - KamranAydinov
Plnené tartaletky na Vianoce
Pomaly sa blíži obdobie Vianoc, tak prečo si neosladiť život typickými sladkosťami pre toto najradostnejšie obdobie roka.
Ingrediencie
Na tartaletky:
- 1 balík Z lístkového cesta
- 1 rozšľahané vajce
Na krém:
- 500 ml Mlieka
- 4 vaječné žĺtky
- 100 g cukor
- 50 g Kukuričný škrob
- 1 cdta Vanilka
Na dekoráciu:
- kivi
Najnovšie letáky
Postup
Najprv predhrejte rúru na 180 °C. Kým budete čakať, môžete si vyvaľkať lístkové cesto pomocou valčeka.
Okrúhlym vykrajovačom vykrojte z lístkového cesta kolieska a vložte ich do otvorov formy na tartaletky.
Tartaletky natrite rozšľahaným vajíčkom - vďaka tomuto triku získajú zlatistú farbu.
Pečte v rúre asi 15 minút, kým nie sú hotové. Potom ho vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
Kým sa chladia, pripravte si krém, a to tak, že v hrnci zohrejete mlieko.
V miske šľahajte žĺtky s cukrom, kým nevznikne belavá zmes. Potom pridajte kukuričný škrob s vanilkou a pokračujte v šľahaní, kým sa dobre nezapracuje.
Žĺtkovú zmes po troškách zalejte horúcim mliekom a neustále šľahajte, aby sa žĺtky nerozvarili.
Všetko vráťte do panvice a zmes varte na miernom ohni za stáleho miešania, kým nezhustne.
Po vychladnutí krému ním naplňte tartaletky a ozdobte ich ovocím.