REKLAMA
Zdroj: FB: Čo na obed....
Plnka pečená v trúbe
Recept na jednoduchú a lahodnú plnku do kuraťa s pečienkou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 50 g maslo
- 2 ks Cibuľa
- 6 ks rožky
- 200 ml studené mlieko
- 5 ks vajce
- 1⁄4 kl menej ako podľa vašej chuti
- 1⁄4 kl korenie čierne mleté
- 1⁄4 kl soľ
- 250 g kuracia pečienka
- petržlen
- vegeta
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Rožky necháme cez noc voľne presušiť.
2. Krok
Na druhý deň ich pokrájame na kocky a vložíme sušiť do trúby na 150°C približne na 30 minút. Počas sušenia treba plechom zatriasť, aby rožky neprihoreli.
3. Krok
Cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme ju na masle, do sklovita.
4. Krok
Pečienku očistíme a nakrájame na malé kocky.
5. Krok
Rožky premiešame s mliekom a pridáme k ním osmaženú cibuľu, čierne korenie, soľ, vegetu a nasekanú petržlenovú vňať.
6. Krok
Všetko spolu poriadne premiešame a zalejeme vyšľahanými vajíčkami.
7. Krok
Takto pripravenú plnku pečieme na 180°C zhruba 40 minút.