REKLAMA
Poctivé zavárané feferónky
Bohatá úroda feferóniek? Vyskúšajte si ich zavariť podľa nášho domáceho receptu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 1⁄2 kg feferónky
- 1⁄2 ks Cibuľa
- 6 ks nové korenie
- 6 ks čierne korenie
- 2 ks bobkový list
- 1 kl soľ
- 2 ks sacharidy
- 1 kl kryštálový cukor
- 1⁄2 dc ocot
- 2 pl olej
- voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Feferónky umyjeme a odrežeme stopku. Cibuľu nakrájame na kolieska.
2. Krok
Na spodok zaváraninového pohára dáme kolieska cibule, cukor, soľ, sacharidové tabletky a celé čierne i nové korenie s bobkovým listom.
3. Krok
Následne ukladáme feferónky, ktoré po naplnení pohára zalejeme octom a vodou asi 1 cm od okraja. Pridáme dve lyžice oleja a poháre zavrieme. (Tento krok môžeme vynechať, ak nechceme olej.)
4. Krok
Sterilizujeme 15 minút od bodu varu v hrnci s tretinou vody.
5. Krok
Odstavíme, poháre z hrnca vyberieme a zakryjeme utierkou. Takto ich necháme odpočívať, kým nevychladnú.