REKLAMA
Pohánkové palacinky
Pohánkové palacinky sú chutná a zdravá alternatíva k tradičným palacinkám. Pohánková múka im dodáva jedinečnú, orechovú chuť a prídavok tvarohu a čerstvého ovocia robí, že sú sýte a plné vitamínov. Ideálne na raňajky alebo ľahké popoludňajšie občerstvenie.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Koláč
- 200 g Hrubej pohánkovej múky
- 500 ml Mlieka
- 2 ks vajcia
- 1 štipka Nástroje
Plnivo
- 200 g tvarohu
- 2 lyžice Med
- 1 ks banán
- 150 g čerstvé bobuľové ovocie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
V miske miešame pohánkovú múku, vajcia, štipku soli a mlieko. Mixujeme na dosiahnutie hladkého cesta.
2. Krok
Na panvici rozpálime trochu oleja a potom vylejeme tenkú vrstvu cesta. Opečieme palacinky z oboch strán do zlatej farby.
3. Krok
Medzitým pripravujeme plnku. Tvaroh miešame s medom, aby sme získali jednotnú hmotu. Banán krájame na plátky a bobule umývame.
4. Krok
Na každom palacinku roztírame tvarohovú hmotu, klademe plátky banánu a čučoriedky. Palacinky zvinúme a podávame. Dobrú chuť!