Zdroj: Pixabay : kalhh
Polievka z mletého mäsa "Chilli Con Carne"
Výdatná a pikantná polievka, ideálna na príjemné jedlo v chladnom počasí. Táto polievka je v našej rodine klasikou. Z receptu sa dá pripraviť veľa - takže sa pripravte na chutné zvyšky alebo jedlo do mrazničky, je natiahnutá zeleninou a koreninami, takže si môžete vychutnať všetky chute mexickej kuchyne.
Ingrediencie
- 500 g mleté mäso
- 2 Plechovky červená fazuľa
- 1 Dóza nakrájané paradajky
- 1 Cibuľa
- 1 paprika
- 2 nakrájané strúčiky cesnaku
- 2 PL paradajkový pretlak
- 2 ČL kmín
- 1 ČL Paprikový prášok
- 1 ČL oregano
- soľ a korenie
- 1 PL olivový olej
- 1 l Vývar
- 1 chilli (nepovinné, na dochutenie)
- Na ozdobu: strúhaný syr, kyslá smotana, nasekaný koriander
Najnovšie letáky
Postup
1. Na prípravu chilli con carne najprv nakrájajte cibuľu, papriku a cesnak. Podľa mňa sú tu lepšie menšie kúsky, pretože sa vsiaknu do polievky a uvoľnia chuť.
Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej. Potom pridajte mleté mäso a opečte ho. Neponáhľajte sa, na poriadne opečenie mäsa si nájdite čas, prinesie to skvelú chuť.
Teraz pridajte cibuľu, papriku, cesnak a prípadne nasekanú papriku. Restujte niekoľko minút, kým všetko nezmäkne.
Teraz pridajte korenie (rascu, papriku, oregano, soľ a korenie), paradajkový pretlak a nakrájané paradajky. Všetko dobre premiešajte a krátko povarte.
Teraz opláchnite fazuľu a spolu s vývarom ju pridajte do panvice. Všetko zohrejte a varte približne 20 minút.
Nakoniec chilli con carne ochutnajte a podľa potreby dochuťte. Potom podávajte v miskách ozdobené strúhaným syrom, kyslou smotanou a nasekaným koriandrom.