Zdroj: FB: mňami yummy
Polievka z veľkej strakatej fazule
Recept na perfektnú a hustú fazuľovú polievku s údeným mäsom. Polievka sa pripravuje z veľkej strakatej fazule.
Ingrediencie
- 250 g suchej fazule
- 150 g údeného mäsa
- 50 g klobásky
- 1 ks Cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 ks mrkva
- 2 l vody
- 1 pl oleja
- 1 ks petržlen
- rezance
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
Fazuľu namočíme do vody a necháme ju tak cez noc.
Na druhý deň cibuľu nakrájame na jemno a orestujeme ju na oleji. Pridáme k nej údené mäso nakrájané na plátky, klobásku a orestujeme ich spolu.
Do hrnca pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen a korenie. Potom pridáme aj fazuľu a zalejeme ju vodou. Takto pripravenú fazuľovú polievku varíme zakrytú na miernom ohni približne 1 a pol hodiny.
Keď je fazuľa mäkká, polievku dochutíme soľou a korením. Pridáme restované údené mäso s cibuľou a necháme ešte chvíľku povariť.
V tejto fáze tiež pridáme do polievky aj cestoviny, ak ju chceme mať veľmi hustú.
Fazuľovú polievku podávame horúcu.