REKLAMA
Zdroj: mitrs3 from Getty Images
Pomarančový krém do torty
Recept na svieži pomarančový krém, ktorý môžete použiť do torty alebo koláčov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 5 ks pomarančov
- 1 ks citrón
- 120 g kryštálového cukru
- 4 ks vajcia
- 2 Lyžice hladká múka
- štipka soli
- 200 g masla
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
15 min.
1. Krok
Pomaranče a citrón dobre umyjeme a nastrúhame z nich kôru. Pri strúhaní dbajme na to, aby sme nepostrúhali bielu časť, tá je totiž trpká. Z pomarančov a citrónu potom vytlačíme šťavu. Ovocnú šťavu premiešame s cukrom a všetko prelejeme do hrnca.
2. Krok
Do hrnca pridáme vajcia, múku a soľ. Všetko premiešame do hladka a varíme na miernom ohni, kým krém nie je hustý. Pri varení je dôležité neprestávať miešať, aby sa nám vajcia nezrazili.
3. Krok
Keď je krém hustý, odstavíme ho z ohňa a pridáme kúsok po kúsku maslo. Každý kúsok masla musí byť rozpustený skôr, ako pridáme ďalší.
4. Krok
Hotový krém necháme vychladnúť a môžeme ho použiť do torty alebo koláčov.