Zdroj: kabVisio for Getty Images
Pórová polievka s mletým mäsom
Túto pórovú polievku s mletým mäsom som robila už nespočetnekrát, pretože je v mojej rodine mimoriadne obľúbená. Je úžasne aromatická, výdatná a hrejivá - ako stvorená na chladné dni. Výborne však chutí aj v prechodnom období alebo počas trochu chladnejších jarných dní.
Ingrediencie
- 500 g pór
- 500 g Zmiešané mleté mäso
- 1 Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 l hovädzí vývar
- 200 ml Krém
- 1 Tablespoon olej
- soľ
- Pepper
- paprika
- Muškátový oriešok
Najnovšie letáky
Postup
Ak chcete uvariť recept na pórovú polievku s mletým mäsom, začnite s mletým mäsom. Vo veľkej panvici rozohrejte olej a pridajte mleté mäso. Mám rád, keď je mäso pekne drobivé a hnedé, preto ho vždy smažím pomerne dlho. Nezabudnite ho ochutiť soľou, korením a paprikou.
Kým sa mäso opeká, nakrájajte cibuľu a cesnak a pridajte ich k mäsu. Platí tu to isté: neponáhľajte sa. Cibuľa a cesnak by mali byť pekne dozlatista opečené, čo dodá polievke ešte viac chuti.
Teraz sa dostávame k póru. Nakrájajte ho na tenké kolieska a dôkladne ho umyte. Ja vždy vložím kolieska póru do misky so studenou vodou a potom ich trochu rozkmitám. Tým sa opláchne piesok, ktorý je často ešte skrytý vo vrstvách póru.
K mäsu a cibuli na panvici pridajte pór a všetko spolu restujte, kým pór nezmäkne. Tu je potrebná trpezlivosť: nechajte pór dusiť naozaj dlho, mal by sa takmer rozpadnúť. Vďaka tomu bude polievka neskôr obzvlášť krémová.
Teraz je čas na akcie. Nalejte ho do hrnca a nechajte polievku variť aspoň 20 minút. Občas polievku ochutnajte a podľa potreby dochuťte. Nezabudnite, že vývar obsahuje aj soľ, preto buďte opatrní s pridávaním soli navyše.
Nakoniec do pórovej polievky s mletým mäsom pridajte smotanu. Vždy používam plnotučnú verziu, pretože dodáva polievke skvelú krémovosť. Môžete si však samozrejme vybrať aj verziu s nižším obsahom tuku. Polievku opäť krátko priveďte do varu a potom ju naposledy ochuťte.