Zdroj: lauraag via iStockPhotos
Pórová zelenina na babičkin spôsob
Tento recept mi odovzdala moja milovaná stará mama. Pórovú zeleninu vždy pripravovala s veľkou láskou a oddanosťou. Stále si pamätám na tú zvláštnu vôňu, ktorá sa niesla domom, keď v kuchyni pripravovala toto chutné jedlo. V priebehu rokov som recept zdokonalila a stále patrí medzi moje najobľúbenejšie.
Ingrediencie
- 1 kg Pór (Pór)
- 2 Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 150 g maslo
- 1 l zeleninový bujón
- 200 ml Krém
- Soľ, korenie a muškátový oriešok
- Voliteľné: kocky slaniny alebo šunky pre nevegetariánov
Najnovšie letáky
Postup
Recept na zeleninový pór najprv dôkladne umyte a očistite. Odporúčam odrezať tmavozelené listy, pretože môžu byť trochu tvrdé. Potom nakrájajte zvyšný pór na kolieska.
Cibuľu a strúčiky cesnaku nakrájajte nadrobno. Na uľahčenie práce je nevyhnutný ostrý nôž.
V ďalšom kroku rozohrejte maslo na veľkej panvici a pridajte cibuľu a cesnak. Mali by ste ich smažiť asi 5 minút, kým nie sú mäkké a voňavé.
Teraz pridám na panvicu pór a nechám ho smažiť asi 10 minút. Je dôležité, aby bol dôkladne pokrytý maslom, aby sa rozvinula celá aróma.
Potom do panvice nalejem zeleninový vývar a nechám všetko variť asi 20 minút. Počas tejto doby pór pekne zmäkne a absorbuje chuť vývaru.
Nakoniec vmiešam smotanu a zeleninu dochutím soľou, korením a muškátovým orieškom. Nevegetariáni môžu pridať slaninu alebo šunku. Všetko dobre premiešam a dusím ďalších 5 minút.
Voilà, pórová zelenina je pripravená na podávanie! Výborne chutí ako príloha k mäsu alebo rybám a samozrejme so zemiakmi.