REKLAMA
Zdroj: pixabay
Pôstna kapustnica bez mäsa
REKLAMA
Recept nájdeš v tomto článku
Nakladanie kapusty – Recept, ako pripraviť kyslú kapustu výbornej chuti
Ingrediencie
porcií
8
- 500 g kapusta kvasená
- 2 hrste huby sušené
- 2 ks bobkový list
- 3 ks celé korenie čierne
- 3 ks celé korenie nové
- 1⁄4 ks maslo
- 2 pl hladká múka
- 4 ks zemiak
- 250 ml smotana
- soľ
- korenie čierne mleté
- 2 l voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
80 min.
1. Krok
Kyslú kapustu zlejeme z vody, ale odložíme si ju ak by sme potrebovali kapustnicu dokysliť.
2. Krok
Kapustu poprekrajujeme aby sme nemali príliš dlhé švábliky ( u nás sa to tak volá). Vložíme do hrnca spolu s hríbami. Zalejeme vodou. pridáme bobkové listy, nové a celé čierne korenie. Dáme variť.
3. Krok
Očistíme a nakrájame si zemiaky. Dáme si ich variť do iného hrnca do osolenej vody. Keď sú uvarené pridáme ich aj z vodou do kapusty.
4. Krok
Z masla a hladkej múky si pripravíme svetlú zásmažku, ktorú nalejeme do polievky. Nakoniec prilejeme smotanu a dosolíme, okoreníme poprípade dokyslíme vodou čo nám zostala z kapusty. Všetko spolu prevaríme a môžeme podávať.