REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/aNdM6vwpQk0S_1Rl8CFP/b8f44df74f1389f8a3314f1df95ba8.jpeg)
Praclíky podľa tradičného receptu
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
cesto
- 1⁄2 kg polohrubej múky
- 30 g droždia
- Štipka soli
- 1 lyžička práškového cukru
- 125 g tuku
- 2 žĺtky
- 3 dl mlieka
na posypanie
- rasca mak sézam soľ strúhaný syr
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Bežným spôsobom pripravíme kysnuté cesto. Vykysnuté cesto rozdelíme na pomúčenej doske na 20 rovnakých dielov.
2. Krok
Každý diel natenko vyšúľame a sformujeme na praclík. Sformované praclíky ukladáme na vymastený plech a necháme ich ešte nakysnúť.
3. Krok
Pred pečením praclíky potrieme mliekom, posypeme rascou, hrubšou soľou a upečieme.
4. Krok
Pečieme na 180-200 stupňov cca 10 min