:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/npL8Bk4iwxfXzK5n1xO6/f69869d2ae171448b02efb50f41893.jpg)
Zdroj: meteo021 from Getty Images
Pravá domáca orechovica
Ingrediencie
- 24 vlašské orechy
- 1 l vodka
- 4 klinček
- škorica
- 500 g krupicového cukru
- cukor / med
Najnovšie letáky
Postup
Orechy zbierame v júni. Dobre ich umyjeme a pokrájame na kolieska. Pri krájaní a prácou so zelenými orechmi, odporúčam používať rukavice, inak budete mať ruky hnedé a je ich problém umyť.
Na nakladanie je vhodný veľký 4L zavárací pohár, kde orechy postupne navrstvíme. Pridáme klinčeky, škoricu a nakoniec zalejeme alkoholom.
Zakryjeme a necháme 6 týždňov lúhovať, najlepšie na slnečnom mieste. Občas je dobré fľašu s obsahom premiešať.
Po 6 týždňoch lúhovania, orechovicu preceďte cez jemné plátno. Orechovicu nalejte do čistého skleneného pohára, pridajte med alebo cukor, rozpustený v čo najmenšom množstve vody a dobre premiešajte. Pohár s orechovicou opäť položte na slnečné miesto na ďalšie cca dva až štyri týždne. Med alebo cukor sa bude postupne rozpúšťať. Občasným premiešaním dosiahneme lepšie rozpúšťanie.