REKLAMA
Pravá talianska boloňská omáčka
Originál boloňská omáčka s cestovinami ulahodí každému milovníkovi talianskej kuchyne.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 50 g slanina
- 1 zelerová vňať
- 1 mrkva
- 400 g mleté hovädzie mäso
- 100 g mleté bravčové mäso
- 50 g talianska klobása
- 3 pl maslo
- 400 g lúpané paradajky
- mleté čierne korenie
- mleté klinčeky
- škorica
- soľ
- 500 g cestoviny
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Vo väčšej panvici si rozohrejeme maslo. Pridáme pancettu a orestujeme. Pridáme nasekanú šalotku, zeler a mrkvu. Všetko spolu orestujeme.
2. Krok
Keď sa zelenina orestuje, pridáme mleté mäso a klobásu, ktorú sme tiež pomleli.
3. Krok
Orestujeme, aby sa nám mäso zatiahlo, pridáme koreniny a soľ.
4. Krok
K zmesi pridáme lúpané paradajky a dusíme za občasného miešania aspoň 20 minút. Omáčku ešte dosolíme podľa chuti. Podávame k cestovinám.