REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť
Pravá vianočná vianočka
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 kg polohrubá múka
- 180 g Hera
- 200 g cukor kryštál
- 4 ks žĺtko
- 60 g droždie
- 100 g mandle lupienky
- 4 dcl vlažné mlieko
- trocha soľ
- 1 ks na potretie vajce
- 1 balík cukor vanilkový
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
240 min.
1. Krok
Prichystáme si všetky prísady a pripravíme si kvások. Do misky si dáme 2 dcl vlažného mlieka, 1 lyžičku cukru, 1 lyžičku múky a droždie. Necháme vykysnúť na teplom mieste cca 30 minút.
2. Krok
Do veľkej misy pridáme postupne všetky prísady na cesto: múku, cukor, soľ, vanilínový cukor, žĺtky, rozpustené maslo, vlažné mlieko a vykysnutý kvások. Cesto miesime, kým sa nám nelepí na ruky.
3. Krok
Cesto zabalíme a necháme kysnúť na teplom mieste. Aspoň 2 hodiny.
4. Krok
Po vykysnutí si cesto rozdelíme na 6 častí a zapletáme vianočku. Potrieme ju rozšľahaným vajíčkom. Necháme zasa hodinu vykysnúť.
5. Krok
Posypeme madľovými lupienkami a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov do zlata.