REKLAMA

Zdroj: FB: Rady a recepty starých mám na nezaplatenie :)

Pravá znojemská roštenka

Výborná znojemská roštenka z hovädzieho mäsa a omáčkou s uhorkovou príchuťou. Je to tradičné česko - slovenské jedlo.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 1 kg hovädzia roštenka Pridané do
  • 2 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 pl múka Pridané do
  • 6 ks nakladané kyslé uhorky Pridané do
  • olej Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Hovädziu roštenku umyjeme a nakrájame na plátky, ktoré naklepeme, osolíme a okoreníme.

2. Krok

Cibuľu nakrájame na drobno a orestujeme ju na oleji do sklovita.

3. Krok

Po chvíli pridáme k cibuli plátky roštenky a necháme ich zatiahnuť z oboch strán.

4. Krok

Nakoniec mäso podlejeme a dusíme do mäkka.

5. Krok

Chvíľu pred koncom dusenia pridáme k roštenke nastrúhané kyslé uhorky.

6. Krok

Keď je roštenka udusená, vyberieme ju z hrnca a výpek zahustíme hladkou múkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4724 receptov

Mäsité jedlá

2217 receptov

Kuracie mäso

778 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Vianočné

244 receptov

Na panvici

1220 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1496 receptov