REKLAMA
Zdroj: FB: Rady a recepty starých mám na nezaplatenie :)
Pravá znojemská roštenka
Výborná znojemská roštenka z hovädzieho mäsa a omáčkou s uhorkovou príchuťou. Je to tradičné česko - slovenské jedlo.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 1 kg hovädzia roštenka
- 2 ks Cibuľa
- 2 pl múka
- 6 ks nakladané kyslé uhorky
- olej
- mleté čierne korenie
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Hovädziu roštenku umyjeme a nakrájame na plátky, ktoré naklepeme, osolíme a okoreníme.
2. Krok
Cibuľu nakrájame na drobno a orestujeme ju na oleji do sklovita.
3. Krok
Po chvíli pridáme k cibuli plátky roštenky a necháme ich zatiahnuť z oboch strán.
4. Krok
Nakoniec mäso podlejeme a dusíme do mäkka.
5. Krok
Chvíľu pred koncom dusenia pridáme k roštenke nastrúhané kyslé uhorky.
6. Krok
Keď je roštenka udusená, vyberieme ju z hrnca a výpek zahustíme hladkou múkou.