REKLAMA
Pravé slovenské slivkové gule
Typický slovenský sladký recept? Predsa fit slivkové gule, ktoré chutia každému !
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Cesto
- 1 kg uvarené zemiaky v šupke
- 500 g sušené slivky
- 300 g polohrubá múka
- 1 ks vajce
- štipka soľ
Na obalenie
- 125 g maslo
- 50 g práškový cukor
- 1 bal vanilkový cukor
- 1 bal škoricový cukor
- 250 g strúhanka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Zemiaky si očistíme a dáme variť aj so šupkou v osolenej vode do zmäknutia.
2. Krok
Vychladené zemiaky zbavíme šupky a nastrúhame najemno do misky.
3. Krok
Pridáme múku, soľ a vajcia. Spracujeme do cesta.
4. Krok
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske približne na 3cm hrúbku a nožíkom vytvoríme štvorce. Do každého štvorčeka dáme odkôstkovanú a umytú slivku, vytvarujeme do guličky.
5. Krok
Dáme variť do osolenej vody. Guľky sú hotové, keď vyplávajú na hladinu.
6. Krok
Posýpku si pripravíme na panvici zmiešaním všetkých surovín (strúhanka, maslo, cukor), a pomaly pražíme dozlata.
7. Krok
Hotové guličky môžeme v strúhanke obaliť alebo priamo ňou guľky posypať na tanieri. Dobrú chuť.