Zdroj: stockfotocz from Getty Images
Pravé talianske rizoto s hubami
Toto pravé talianske rizoto si rada pripravujem počas pracovného týždňa, nakoľko je veľmi jednoduché a rýchle.
Ingrediencie
- 1 kus Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 250 gramov šampiňónov
- 4 poháre Arborio ryže
- 1 pohár bieleho vína
- 11⁄2 litrov húb alebo zeleninového vývaru
- 50 gramov masla
- 100 gramov strúhaného parmezánu
- soľ a korenie
- olivový olej
Najnovšie letáky
Postup
Na panvici na olivovom oleji opražte nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak, pokiaľ nebudú sklovité. Skúsenosti mi ukázali, že pre chuť je dôležité pridať cesnak a cibuľa na panvicu zároveň.
Pridajte pokrájané huby a restujte so soľou a korením, kým nezačnú púšťať vodu.
Pridajte ryžu a restujte 2 minúty na panvici, aby sa ryža prehriali a prijala chute z panvice.
Pridajte pohár vína a počkajte, kým sa vyparí.
Postupne pridávajte vývar a stále poriadne miešajte tak, že pridáte ďalšiu polievkovú naberačku až kým sa predchádzajúca vstrebe.
Keď sa všetok vývar vstrebe a ryža je skoro hotová, pridajte maslo a parmezán a ešte si poriadne premiešajte.
Nechajte rizoto odpočinúť 2 minúty pred tým ako ho podáte, samozrejme nesmie vychladnúť - podávame ho ešte horúce.