REKLAMA

Zdroj: stockfotocz from Getty Images

Pravé talianske rizoto s hubami

Toto pravé talianske rizoto si rada pripravujem počas pracovného týždňa, nakoľko je veľmi jednoduché a rýchle.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kus Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 250 gramov šampiňónov Pridané do
  • 4 poháre Arborio ryže Pridané do
  • 1 pohár bieleho vína Pridané do
  • 112 litrov húb alebo zeleninového vývaru Pridané do
  • 50 gramov masla Pridané do
  • 100 gramov strúhaného parmezánu Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • olivový olej Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Na panvici na olivovom oleji opražte nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak, pokiaľ nebudú sklovité. Skúsenosti mi ukázali, že pre chuť je dôležité pridať cesnak a cibuľa na panvicu zároveň.

2. Krok

Pridajte pokrájané huby a restujte so soľou a korením, kým nezačnú púšťať vodu.

3. Krok

Pridajte ryžu a restujte 2 minúty na panvici, aby sa ryža prehriali a prijala chute z panvice.

4. Krok

Pridajte pohár vína a počkajte, kým sa vyparí.

5. Krok

Postupne pridávajte vývar a stále poriadne miešajte tak, že pridáte ďalšiu polievkovú naberačku až kým sa predchádzajúca vstrebe.

6. Krok

Keď sa všetok vývar vstrebe a ryža je skoro hotová, pridajte maslo a parmezán a ešte si poriadne premiešajte.

7. Krok

Nechajte rizoto odpočinúť 2 minúty pred tým ako ho podáte, samozrejme nesmie vychladnúť - podávame ho ešte horúce.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4780 receptov

Kuracie mäso

781 receptov

Mascarpone

340 receptov

Mäsité jedlá

2229 receptov

Zapekané

284 receptov

Raňajky

1446 receptov

Večera

4491 receptov