Zdroj: Canva
Prekladané zemiaky s kyslou kapustou
Prekladané zemiaky s kyslou kapustou sú tradičným slovenským jedlom. Táto verzia je bez mäsa, takže je ideálna aj pre vegetariánov.
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov
- 500 g kyslej kapusty
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 ks veľká cibuľa
- 4 Lyžice oleja
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 200 g strúhaného syra
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Cibuľu nakrájame na jemné kúsky a cesnak pretlačíme.
Kapustu opláchneme, necháme dobre odkvapkať.
Na panvici rozpálime olej, pridáme cibuľu a smažíme, kým nie je sklovitá. Pridáme cesnak, mletú papriku a rýchlo premiešame.
Pridáme kapustu, osolíme, okoreníme a dusíme pod pokrievkou približne 10 minút.
Trúbu predhrejeme na 180°C. Do vymasteného pekáča dáme vrstvu zemiakov, vrstvu kapusty a tak striedame, kým nespotrebujeme všetky suroviny. Posledná vrstva by mali byť zemiaky.
Pokvapkáme olejom, posypeme strúhaným syrom a pečieme v predhriatej trúbe cca 45 minút, kým zemiaky nie sú mäkké a vrch je pekne zapečený.